יום ראשון, 23 בדצמבר 2012

מכונת התפירה החדשה


ברשותי מכונת תפירה ששירתה אותי נאמנה כמעט 40 שנה.
ושלא יהיה שום ספק, איני מתכוונת לוותר עליה.
המכונות של "פעם", אינם המכונות של "היום". ולכן, היא שמורה במקום אחר כבוד ומחכה להזדמנות טובה להמשיך לתפור.

החלטתי שאני רוצה להתקדם . עקבתי מעט בפורום תפירה ב"תפוז" ראיתי שחברות הפורום מעלות את נושא מכונות התפירה מידי פעם, למען האמת, כבר לפני מספר שנים ראיתי שהנושא הועלה בפורום "אמנות שימושית" -יבוא אישי של מכונת התפירה.
עכשיו שהחלטתי כי הגיע הזמן, נכנסתי ביתר מרץ לבדיקת הנושא. קבעתי לי סכום יעד אותו ארצה להקדיש לעניין, וכך
הגעתי להחלטה לרכוש את הדגם: JANOMA DC 1050



ולמה יבוא אישי תשאלו? פשוט רציתי להתנסות בחוויה הזאת ומוכרחה לומר לכם, שזו הייתה חוויה מוצלחת מבחינתי.

אז מה צריך לעשות לשם כך?
קודם כל להחליט מה רוצים, מה חשוב, על מה כדאי לשים את הדגש? והתשובות מאחת לשנייה בין התופרות, תהיינה שונות ואחרות, לכל אחת צרכים משלה.

חיפשתי מכונת תפירה שתענה לצרכיי הביתיים כמו: תיקונים, תפירת מתנות,שמיכות טלאים, בגדי תינוקות וכו'.
חיפשתי מכונה שיש בה אפשרות השחלת חוט קלה לקוף המחט-דבר שהיה נחוץ  לי מאד בשל הקושי ההולך וגובר עם הגיל.



מוט השחלת החוט לקוף המחט

מגוון סוגי תכים יצירת לולאות כפתורים בדרך קלה וכמובן,תפרים שדומים לתפר ה"אוברלוק".
החלטתי לרכוש את המכונה ביבוא אישי לאחר שקיבלתי חוות דעת מאחת המשתתפות בפורום תפירה, שהמליצה על המכונה הזאת שרכשה לעצמה, הצליחה לעשות בה שמות, ובסופו של דבר ידעה לומר עליה דברים טובים.

המכונה אלקטרונית בשונה ממכנית, יש לה צג אלקטרוני שמראה לנו את נתוני התפר שבחרנו. סוג התפר, רוחב ואורך התך שניתנים לשינוי בקלות רבה. מכונה זו פועלת עם דוושה - רגלית, וגם יש אפשרות לתפור בלעדיה.
ניתן לתמרן ולקבוע את מצב המחט עם תחילת התפירה ובסופה.(המחט מתרוממת מהבד או נשארת בתוכו)

מצאתי, שהדגם המדובר אינו קיים כלל בארץ, כך שלא ניתן היה להשוות מחירים. אבל לעומת זאת, ראיתי שיש דגם מכני שעולה יותר מכל הוצאות התהליך שאני בצעתי ולכן, בסופו של דבר עלותה של המכונה הזאת הייתה זולה יותר.
יש לקחת בחשבון שרכישת המכונה בחו"ל אינה מאפשרת ניצול מסגרת האחריות עליה בארץ. זה אומר שכל פעם שצריך לטפל בה או לתקן אותה בתקופת האמורה, נצטרף לשלם על כך. 
דבר נוסף שיש לשים לב הוא שהמתח החשמלי בארה"ב שונה מזה שבארץ, ולכן, יש לרכוש כאן, שנאי מתאים כדי שנוכל לתפור ולא נגרום למכונה נזק (עד כדי שרפת מנוע).ממליצה להתייעץ באיש מקצוע כמו חשמלאי מוסמך שידע להנחות אותנו ברכישת השנאי המתאים ביותר למכונה.
אני התייעצתי בחשמלאי מוסמך ובנוסף, העליתי בפורום חשמל ותאורה ב"תפוז", תמונה עם נתוני המכונה (לכל מוצר מוצמדת תווית שבה מפורטים הנתונים החשמליים שלו), הצלבתי מידע ואח"כ נרכש   השנאי המתאים ומאז...
המכונה תופרת  מצוין.

מי שמתכנן להביא מכונה ביבוא אישי מחו"ל רצוי שידע ויתמצא בשפה האנגלית, או שיהיה לידו אדם שיוכל לעזור לו בכך.

רכשתי את המכונה באתר "אמזון" הידוע, מאחר והם אינם שולחים לארץ מוצרים מעין אלה, יצרתי קשר עם חברת שילוח בארץ. אני יצרתי קשר עם   חברת שילוח "מסטופ", העברתי אליהם קישור של המוצר שאני מעוניינת לרכוש, והם העבירו אליי נתוני עלויות של העסקה. תחשיב העלויות נעשה לפי גודל המוצר ומשקלו. 
התחשיב בסופו של דבר מורכב ממחיר המכונה, מחיר השילוח, בטוח, מיסי מע"מ ועמילות מכס. כמו גם את מחיר השנאי.

לידיעתכם, מכונות תפירה פטורות ממכס, פרט למע"מ.

והתהליך הוא כדלהלן: יוצרים קשר עם חברת השילוח, מקבלים מהם פרטים וכשמחליטים ללכת על התהליך, נרשמים לאתר שלהם, ממלאים את כל הפרטים המבוקשים, מקבלים במייל חוזר, כתובות בארה"ב למשלוח המוצר. רוכשים את המוצר ומפנים אותו לכתובת שקיבלנו. מעבירים את מסמכי הקנייה לחברת השילוח, ולאחר ימים מספר החבילה מגיעה לפתח ביתנו.
כל התהליך, מיום הקנייה ועד לקבלת המכונה, ערך 10 ימים בלבד.

מסקנותיי-סך הכל שבעת רצון ואמליץ גם לאחרים (כבר המלצתי וגם קנו בעקבותיי שתיים נוספות).

אוסיף ואומר שנושא בעייתי ברכישה כזו הוא בכך, שלא ניתן לראות את המוצר לגעת או להתנסות בו כפי שניתן היה לעשות אם הייתי רוכשת את המכונה באחת מסוכנויות המכירה בארץ. ונושא האחריות שדברתי עליו קודם לכן.
ולכן, לא אמליץ על כך לאנשים שאין להם ניסיון קודם במכונות תפירה. כי כל עניין השחלת החוט במכונה, סלילת החוט וכו', כדאי לקבל על כך הדרכות ויש כתובת קרובה וזמינה למתן מענה במידת הצורך.

לגבי מכונה זו- רק כשהגיעה,  גיליתי שהיא מיוצרת בקוריאה ולא ביפן כפי שחשבתי, והיא מאד "פלסטיקית" ואולי מכאן שהיא גם קלת משקל (8 ק"ג). בדיעבד אם  יכולתי להשוות אותה אולי הייתי מעדיפה להוסיף עוד כסף ולרכוש הדגם מתקדם יותר.

הפריט הראשון שתפרתי עם המכונה החדשה, הייתה שמיכת תינוק.
דוגמת השמיכה נלקחה מהקישור הזה: מיזורי קווילט-הדגמה


שמיכת תינוק עשויה שתי שכבות בד
השתמשתי כבד תחתון בבד פליז ובבד העליון בבד כותנה שנקנה בארץ ואינו איכותי דיו, לטעמי.(דק מאד וקמיט).


עד כאן להפעם....

  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה